woensdag 25 mei 2011

Weer een simpele techniek met aluminiumfolie

Een tijdje geleden vond ik een filmpje hoe je aluminiumfolie nog meer kunt gebruiken en ben het na gaan maken. Vond het zo een leuk idee.
Het geeft een beetje een ruw effect maar ik vind het wel mooi!
Ik heb eerst een doosje van karton gemaakt. Op de deksel heb ik een stuk ribbelkarton geplakt. Daarna neem je een groot stuk aluminiumfolie en kreukel dat. Niet te veel in elkaar drukken anders kan je het niet meer uit elkaar halen. Als het goed gekreukelt is dan kun je er met een brayer overheen gaan. Daarna plak je het op de deksel. Met een vouwbeentje zorg je ervoor dat de ribbels van het ribbelkarton weer goed zichtbaar worden. Als laatste smeer je over het geheel zwarte acrylverf. Laat het even een beetje indrogen en verwijder dan met een vochtig doekje de zwarte verf. En dan hou je dit over.


Leuk dat je kwam kijken! Een fijne dag en tot de volgende keer! Groetjes, Brenda

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er toch fantastisch uit? Is net van dat oude zilver door de zwarte verf die in de nerven blijft zitten! En iedereen heeft wel alu folie in de keukenla liggen. Liefs, Ira

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg gaaf effect! Ik moest wel even googlen om te kijken wat een brayer was, maar we hebben weer wat erbij geleerd!Ik vind dat jij zo'n kunstige dingen maakt met aluminiumfolie!

    BeantwoordenVerwijderen