zondag 28 november 2010

Hoe maak je metaal achtergronden?

Sorry, beetje later dan beloofd maar kwam er vanmiddag echt niet aan toe!
Ik hoop dat de foto's een beetje duidelijk zijn want ik heb ze net op een nogal donkere zolder genomen.
Maar het is erg simpel om te maken.
Goedkoop met een groots effect vind ik!Bladwijzertje voor mijn jongste gemaakt voor op school.

Stap 1. Neem een stuk karton in elke vorm die je zelf wilt en een iets groter stuk aluminimumfolie.


Stap 2. Plak het aluminimumfolie met de glimmende kant naar boven op het karton. Dit kan met gewone vloeibare lijm. Of prittstift. Maakt eigenlijk niet uit! Als het maar niet te dik is. Laat dit goed drogen!


Stap 3. Doe het geheel tussen een embossingfolder naar keus. En draai hem door je stansapperaat. Dit ziet er al leuk uit! Maar mij nog iets te glimmend. ;-)


Stap 4.  Smeer het helemaal in met zwarte acrylverf en laat het heel even een paar minuutjes aandrogen.
Je kunt hier natuurlijk ook mee experimenteren. Met andere kleuren acrylverf of patina's. Op de kerstkaart hier beneden heb ik groene patina van Aleene's gebruikt.


Stap 5. Neem een vochtig doekje en veeg de zwarte verf eraf. Je kunt zolang blijven poetsten tot je het gewenste resultaat hebt.


Dit is natuurlijk al een leuk resultaat maar je kunt het daarna nog meer bewerken. Met perfect pearls of alcohol inkt. Ik noem maar wat!  Hier beneden heb ik de tag met perfect pearls gedaan. De knopen cq embellisment met alcohol inkt.


Leuk dat je kwam kijken! Een fijne dag en tot de volgende keer! Groetjes, Brenda

1 opmerking:

  1. Jaha, dat geeft een super effect met aluminium!! Je knopen lijken zo uit een Romeinse opgraving afkomstig :-) Laat ze eens op waarde schatten bij Tussen Kunst en Kitsch :-) Groetjes, Ira

    BeantwoordenVerwijderen